Тваринники здійснюють заготівлю люцернового сінажу

За матеріалами інтернет-видань 12.08.2024 94
Тваринники здійснюють заготівлю люцернового сінажу
Відомо, що люцерна підвищує родючість ґрунту та збільшує врожай наступних культур. У господарствах агрогрупи «Агрейн» на Чернігівщині та Черкащині досягли результатів із використання площ люцерни. Впродовж 4-6 років вирощували рослину, та отримали максимальну економічну вигоду. Наразі тут завершують заготівлю сінажу з люцерни.
Завдяки своїм відмінним властивостям, вмісту поживних речовин та позитивному впливу на здоров’я тварин люцерна є цінним компонентом раціону ВРХ на тваринницьких комплексах підприємства.
 
«Хоча посушлива погода негативно вплинула на ріст люцерни, не давши їй повністю розкрити свій потенціал, за другий укіс нам таки вдалося закласти необхідну кількість люцернового сінажу. Скошену зелену масу відразу ж доставляємо на кормовий центр тваринницьких ферм агрогрупи, де її трамбують і консервують для подальшого надійного зберігання. Також використовуємо зберігання маси в рукавах, оскільки це вигідніше, ніж будувати нові траншеї», —повідомив  керівник сектору тваринництва агрогрупи «Агрейн» Олександр Буднік.
 
 
 
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ