У 8-й день Паралімпіади українці здобули 9 медалей, в т. ч. 2 золоті

За матеріалами інтернет-видань 06.09.2024 116

   Восьмий змагальний день на Паралімпіаді-2024 подарував українським спортсменам дев’ять нагород.

Паралімпійськими чемпіонками під прапором України стала штовхальниця ядра Марія Помазан і дзюдоїстка Наталія Ніколайчик. Вітчизняні атлети в четвер завоювали 2 золоті, 2 срібні та 5 бронзових нагород.

   Шевчук Андрій, "Олімпійські ігри".

Відкрила день “золотом” Марія Помазан. Українська параатлетка не мала рівних у секторі для штовхання ядра. У фіналі вона відправила снаряд на 12.75 м і стала триразовою паралімпійською чемпіонкою.

Прем’єрну медаль у велоспорті Україні приніс Павло Баль. Він фінішував третім у змаганні гендбайків. У боротьбі за п’єдестал пошани українець на 53 секунди випередив суперника з Португалії.

Українська дзюдоїстка Наталія Ніколайчик завоювала золоту нагороду в категорії до 48 кг. У фіналі вона розгромила японку Сідзуку Хангай. Згодом її заспів підтримала й Анжела Гаврисюк, завоювавши на татамі бронзову медаль в категорії до 57 кг.

Третю медаль на Паралімпійських іграх цьогоріч здобув плавець Данило Чуфаров. Українець фінішував третім у запливі на 100 м брасом. Раніше він виграв “срібло” на 200-метрівці комплексом і бронзову нагороду в 100-метрівці на спині.

Українець Давид Хорава здобув “бронзу” в дзюдо. Він переміг у сутичці за 3-тє місце вагової категорії до 60 кг. Для дзюдоїста ця паралімпійська нагорода стала третьою у кар’єрі.

Національна рекордсменка за кількістю нагород Паралімпіади Оксана Ботурчук встановила новий орієнтир. Разом із гайдом Микитою Барабановим вона виграла срібну медаль в бігу на 100 м. Тепер у персональній колекції атлетки 12 паралімпійських нагород.

Збірна України фінішувала на 3-й сходинці у фіналі змішаної естафети 4×50 м комплексним стилем. Заплив українські плавці Ярослав Семененко, Анна Гонтар, Олександр Комаров та Ірина Пойда завершили з рекордом Європи. Однак, поступилися Китаю і США.

У дебютному паралімпійському фіналі з голболу Україна драматично програла збірній Японії. Основний час поєдинку завершився феєричною нічиєю 3:3. Натомість в овертаймі азіати оформили вирішальний гол, тож “синьо-жовті” задовольнилися “сріблом”.

  Після восьми днів Паралімпіади - 2024 спортсмени України на почесному 7 місці.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ