У безводних Марганці та Нікополі будуються басейни

За матеріалами інтернет-видань 31.10.2023 597
У безводних Марганці та Нікополі будуються басейни

Голова правління "Громадський контроль" Денис Селин зі своєю командою тривалий час веде розслідування фактів доцільного використання державних коштів на потреби мешканців Дніпропетровської області. 

У черговому своєму розслідуванні він, зокрема, зазначив, що у  Нікополі під час війни активно добудовували новий спортивний комплекс з двома басейнами, а в Марганці робили реконструкцію басейну. Від лінії фронту там 15 км.

Розслідувач підкреслив, що договори підписані за 2-3 місяці до початку  повномасштабного вторгнення, в одному випадку це 73 млн.грн. в іншому  - це 35 млн. грн.

За обома договорами пішли великі передплати, але замість того, щоб з початком війни призупинити договори і спробувати повернути ці кошти, відбувалося протилежне. Всі кошти по спортивному  комплексу з басейнами  в Нікополі наразі  повністю виплатили, з яких 23 млн.грн вже платились під час війни, нібито за виконані вже роботи. А останні платежі, наголосив Денис Селін,  проходили  влітку  цього року, за актами, підписаними влітку  2023 року.

"У Марганці подібна ситуація, там  наразі заплатили  14,9 млн.грн. і акти підписувались вже під час війни, як і частина проплат. Але  зараз на цей басейн в Марганці  також  заклали кошти з обласного бюджету на роботи в 2023 році та схоже планують це фінансувати в 2024 році.
Фірми які будують ці басейни  це  Альфабуд  з орбіти Гуфмана(ОПЗЖ) та Стройінвест з орбіти Корбана.  У кожного з них своя фракція в облраді, це, мабуть, пояснює, чому таке будівництво можливе під час  війни", - зауважив Денис Селін.

Він додав, що, враховуючи безводдя у  Нікополі та Марганці після підриву Каховської дамби, буде дорогувато наповнювати водою ці басейни в найближчі роки.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ