У білорусі «сушать дрова» для «топки» в Донеччині, - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 29.11.2022 322
Уряд України створив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими    Стоосовно контингенту рашистів у білорусі. Там справді не створюють жодного ударного угруповання та й узагалі нічого не створюють. Я б порівняв військові бази (це трохи занадто гучно прозвучало) в Білорусі, на яких тирлуються рашистські мобіки, з сушкою для дрів. Ворожа армія зараз на більшості фронтів зайняла оборонні позиції, там є втрати від нашої арти, але вони не такі критичні. А на ділянках у Донецькій області триває спроба наступальної операції. Наступ з майже нульовим просуванням, але надзвичайно інтенсивний.
     Там справжнє пекло для наших підрозділів ЗСУ. А для рашиків - це переважно бойові дії одноразового застосування. Їх туди кидають зараз без підготовки, злагодження й адекватного озброєння, лише з надією виявити й накрити наші вогневі точки. Часто разом ізі своїми наступаючими. Такий наступ потребує постійної підвозки "дрів". Їх і збирають у білорусі. Може, спершу планували їх там трохи й підготувати під керівництвом білоруських армійців, але все закінчилося актами "дружби народов" у вигляді рашистської зверхності й бійок та безпробудного пияцтва. Тому ці контингенти залишили там у ролі дров на складах. Коли біля топки запас вичерпується, підвозять нові.
       Ці навіть не частини, а маси мобілізованих уже не планують серйозно злагоджувати й чомусь учити. Їх не для того призивали. Вони мають утримати ситуацію до весни, коли пуйло планує свій остаточний ривок ва-банк. І під нього зараз трохи краще у своїх військових частинах та гарнізонах готують уже строковиків. Разом з обох призовів їх десь орієнтовно біля 200 тисяч. Кидати їх у бій їхні закони не дозволяють, але на весну з цим уже рахуватися не стануть - може примусять контракт попідписувати, а може, воєнний стан уведуть. Але до весни рашистам ще треба фронти втримати. От зараз контингент з білорусі й перекидають для підтримки вогню в печі. За даними нашого Генштабу, саме зараз чергову партію звідти перекинули на убій під Бахмутом.
      Це не дає підстав зверхньо розглядати всю цю масу демотивованого м'яса. Бо м'ясо, доки ще має руки-ноги, пре на наші позиції. І хоча кількість не переходить у якість, але її роль також важлива для результату. А щодо ймовірного наступу з півночі, то така реальність дійсно існує, але не зараз. Чисто теоретично це може статися вже весною, якщо таке рішення ухвалить їхній плешивий. Поки явної підготовки до такого наступу нема, очевидно, що й рішення також не було. Вся ота армада прагне прорвати фронт під Бахмутом та втримати статус-кво на півдні.
     Тарас Чороновіл, ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ