У ДАРі до 14 березня реєструють заявки на отримання добрив та насіння соняшника

За матеріалами інтернет-видань 01.03.2023 705
У ДАРі до 14 березня реєструють заявки на отримання добрив та насіння соняшника
Програма USAID АГРО надасть добрива та насіння соняшника агровиробникам: з 1 по 14 березня триває реєстрація заявок у ДАР
Агровиробники, які обробляють від 5 до 500 га, можуть отримати міндобрива або насіння соняшника від Програми USAID АГРО у межах ініціативи USAID на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна.
Щонайменше 6 800 агроММСП отримають загалом 6 тисяч тонн мінеральних добрив для підживлення озимих культур і основного та припосівного внесення на ярі культури, а також насіння соняшнику для класичної технології вирощування на площі 28 тис га.
Допомога буде надана за однією з трьох опцій на вибір заявника:
🔸 АБО 1 тонну мінеральних добрив для підживлення озимих культур (Сульфат амонію ((NH4)2SO4), Nitrogen 21%, Sulfur 24%)
🔸 АБО 1 тонну мінеральних добрив для основного та припосівного внесення на ярі культури (Нітроамофоска NPK 16:16:16 або Карбамід (СО(NH2)2), Nitrogen 46,2%)
🔸 АБО до 25 посівних одиниць насіння соняшнику компанії Лімагрейн (гібриди, призначені для класичної технології вирощування у розрахунку 1 посівна одиниця на 2 га).
Учасники мають забезпечити логістику доставки добрив/насіння з обласних пунктів розподілення власним транспортом/коштом.
Проект здійснюється у співпраці з Міністерство аграрної політики та продовольства України. Заявки приймаються через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 14 березня 2023.
Подати заявку можна в ДАР у розділі «Доступні програми» - «Отримання від Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) добрив та насіння соняшника». Заявку за цим конкурсом можуть подати агровиробники, які:
• Зареєстровані як юридичні особи, або фізичні особи – підприємці, в тому числі сімейні фермерські господарства.
• Мають загальну площу земельних ділянок у власності та/або в оренді від 5 до 500 га, розташовані в наступних областях: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська.
• Зареєстровані у ДАР https://www.dar.gov.ua. Заявники зможуть обрати один з трьох видів допомоги: мінеральні добрива для підживлення озимих культур або мінеральні добрива для основного та припосівного внесення на ярі культури або насіння соняшнику.
• Відповідають іншим вимогам: не здійснюють господарську діяльність на окупованих територіях, території РФ та Республіки Білорусь; не є об’єктом санкцій відповідно до українського законодавства тощо (повний перелік вимог у ДАР).

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ