У Дніпрі діє фотовиставка митців, присвячена захисникам України

За матеріалами інтернет-видань 26.08.2024 146
У Дніпрі діє фотовиставка митців, присвячена захисникам України

     У День Державного прапора у щемній атмосфері у Дніпровському Будинку мистецтв відбулося відкриття фотовиставки під назвою «Їх з Перемогою чекають Музи». Ця інтерактивна виставка привертає увагу до митців нашого рідного Дніпра, які вимушені були взяти до рук зброю замість пензля, диригентської палички, фотоапарата чи камери, щоб захищати рідну землю.

   Валентина Слобода, арт-директор Дніпровського Будинку мистецтв, сторінка ФБ.

   Виставка має особливий характер і особливу місію для нас усіх – показати обличчя митців-воїнів світла, почути їхні звернення до відвідувачів. На відкриття завітало чимало людей, серед яких воїни ЗСУ - герої фотопортретів, рідні, друзі, шанувальники талантів митців, студентська молодь, внутрішньо переміщені особи. Малий виставковий зал не міг умістити усіх бажаючих. Присутні показали у сьогоднішній складний час свою увагу до мистецтва та виявили повагу до митців-воїнів.

Возможно, это изображение 7 человек и текст

  Герої фотосвітлин нашої виставки - 21 митець Дніпра. На превеликий жаль, життя чотирьох із них трагічно обірвалося: Олексій Хільський, Максим Семенов, Олександр Черніков та Василь Гузь. Вони віддали найцінніше – своє життя, аби захистити кожного з нас. Вклоняємося їхньому подвигу, шануємо і пам’ятаємо! Під плач скрипки вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.
   Щирими аплодисментами зустрічали митців, які змогли прибути на відкриття виставки. Це журналіст Віктор Ожогін, актор театру і кіно Яків Ткаченко, поет, фотограф, читець та вокаліст Андрій Карпенко, актор Ігор Кирильчатенко, соліст балету Олександр Зомбо, художник Олександр Костенко. У їхніх словах – подяка побратимам, що і зараз на передовій, тримають фронт і боронять українські землі від окупантів, волонтерам, усім, хто наближає нашу Перемогу. Щиро дякуємо нашим захисникам!
   З теплотою і болем говорив про свого творчого учня, колегу і друга Василя Гузя тележурналіст В'ячеслав Доценко. Про мужність і впевненість наших захисників в Перемозі розказала дружина кінооператора Дмитра Панкова, режисерка студії «12 кадр» Катерина Стрельченко, передаючи присутнім від його імені велику корзину персиків. Теплі слова про колег журналістів висловила заступник директора Будинку мистецтв Валентина Орлова.
   Емоційний тон зустрічі створювали проникливі пісні першого волонтерського хору Дніпра та соліста Василя Сахарова. Щемно читали свої вірші Анна Щербак та Андрій Карпенко. Фотосвітлини Володимира Ожуга передають атмосферу, яка панувала під час відкриття. Усім учасникам - велика сердечна дяка!
   Виставка – відкрита. Наша мета привернути увагу громадськості до митців-героїв, надати можливість відвідувачам Будинку мистецтв ознайомитись з іменами тих творчих людей, які вибрали непростий шлях – стати на захист України!
   ДРУЗІ! ВИСТАВКА ПРАЦЮЄ ЩОДЕННО, ЗАПРОШУЄМО ЗНАЙТИ ЧАС І ВІДВІДАТИ!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ