У Дніпрі, Павлограді, Дніпровському та Павлоградському районі медики констатують високий показник онкозахворювань

За матеріалами інтернет-видань 21.02.2024 438
У Дніпрі, Павлограді, Дніпровському та Павлоградському районі медики констатують високий показник онкозахворювань

За інформацією онкологічної служби по Дніпропетровській області,  рівень онкозахворюваності за останні 5 років дещо зменшився. У 2022 році було виявлено 319,3 випадків онкологічних захворювань (розповсюдженість на 100 тис. населення у порівнянні з 2018 роком ( 379,4 випадків ).


На фоні загального зменшення спостерігається вищий за середній показник випадків захворювань у Дніпровському районі (328,5 випадків на 100 тис. населення), м. Дніпро (334,3 випадків на 100 тис. населення), Павлоградському районі (331,6 випадків на 100 тис. населення), м.Павлоград (341,9 випадків на 100 тис. населення).
Втім,  за даними Національного канцер-реєстру України, зменшення числа випадків онкозахворювань пояснюється не поліпшенням ситуації, а істотним зменшенням кількості звернень пацієнтів до медичних установ у зв’язку з  епідемією COVID-19 та воєнною агресією росії. У результаті можливе значне збільшення захворюваності на злоякісні новоутворення та смертності у наступних роках.
Основними заходами  профілактики онкозахворювань медики вважають  відмову від тютюнопаління, вживання алкоголю та активний спосіб життя. У той же час  забруднене оточуюче середовище, надмірна вага людини та шкідливі звички є переважаючими ініціаторами розвитку раку.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ