У Дніпрі систематично продавали гумдопомогу з Польщі

За матеріалами інтернет-видань 17.08.2022 462

Два дніпрянина, волонтери благодійного фонду налагодили механізм реалізації гуманітарної допомоги, отриманої від Республіки Польща. Вони систематично наживалися на продажі продуктів харчування і товарах особистої гігієни, ввезених для бійців Збройних Сил України на території м. Дніпра. Для зберігання гумдопомоги чоловіки орендували складські приміщення, а в подальшому продавали її. В ході розслідування злочину правоохоронцями задокументовано продаж гуманітарної допомоги – продуктів харчування на суму 850 тисяч гривень. Повідомив 17 серпня Офіс Генерального прокурора.
Чоловікам повідомлено про підозру за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).
Наразі обох затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів – тримання під вартою.
Під час проведення обшуків за місцем мешкання, в автомобілях та орендованих складах затриманих виявлено та вилучено 6 тонн продуктів харчування, засоби гігієни, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, грошові кошти у сумі майже 2 млн. грн.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ