У Дніпрі триває Міжрегіональний стаді-тур у сфері Agrofood

Марина Бабич 07.12.2023 824
У Дніпрі  триває Міжрегіональний стаді-тур у сфері Agrofood

7 грудня у Дніпрі розпочав роботу Міжрегіональний стаді-тур в сфері Agrоfood. Він зібрав представників агропереробної сфери та сільського господарства Дніпропетровської, Чернігівської, Харківської, Запорізької, Донецької, Сумської областей для обговорення подальшого розвитку українського агросектору.


 
Стаді-тур організований Дніпропетровською торгово-промисловою палатою спільно з Дніпропетровською ОДА та Проєктом «Розвиток бізнес сектору України» в рамках реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).
Перший заступник голови ОВА Володимир Орлов, вітаючи  учасників, підкреслив, що проведення подібних заходів вкрай важливе під час війни.

 

"Війна - це перешкоди, невизначеність, це проблеми. Але на прикладі бізнесу Дніпропетровщини ми бачимо, що спочатку ми були розгубленими, але зараз знаходимо нові шляхи та напрямки розвитку і рухаємо країну до Перемоги.

Дніпропетровська область у трійці потужних аграрних областей. Тому сьогодні ми обміняємося досвідом для досягнення співпраці з підприємствами з інших регіонів України у сфері виробництва, логістики, експорту продукції", - зауважив Володимир Орлов.

Віталій Жмуренко, Президент Дніпропетровської торгово-промислової палати, також підкреслив, що стаді- тур буде корисним для всіх учасників і дозволить розширити горизонти для подальшої роботи.

"ТПП має чималий досвід в організації аграрних форумів. Втім, вперше ми робимо це під час війни, коли проблеми агропереробної галузі вкрай загострилися і потребують швидкого вирішення. Наш стаді - тур допоможе знайти дієві механізми для реалізації пропозицій та ознайомить з реальними інструментами допомоги бізнесу", - сказав Віталій Жмуренко.   

Учасників привітали також керівниця проєкту «Розвиток бізнес сектору України» Леся Круп’як, директорка департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОВА Яна Худенко, перший віце-президент Дніпропетровської ТПП Сергій Кучерявенко, перша заступниця голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка.


Після привітань підприємці з Сум, Чернігова, Харкова, Донецька, Кам'янського, Івано - Франківська, Запоріжжя коротко представили свої бізнес-напрацювання. Зокрема, серед них були очільники підприємств  виробників зернових, зернобобових, олійних культур, господарств з переробки овочів та фруктів, упаковки та деревообробки, харчової промисловості тощо. Всі вони долучилися до стаді-туру у пошуках ринків збуту своєї продукції, обміну досвідом та спілкування з топовими людьми агропромислового напрямку.


Зокрема, Голова Конгресу фермерів Дніпропетровської області Анатолій Гайворонський запевнив, що тільки разом аграрії зможуть вижити у воєнній ситуації, реалізувати свої намічені цілі і продовжити розвивати агробізнес.

"Я від імені фермерів Дніпропетровщини вдячний всім оранізаторам стаді-туру за ефективність таких зустрічей, бо саме тут ми знайомимося, знаходимо партнерів і кооперуємося. На часі - розвиток агропереробки. А в нас існує дефіцит кадрів, фінансових ресурсів, технічних можливостей. Тому, насамперед, нам важлива державна підтримка,  участь у міжнародних грантових програмах і допомога агробізнесу в постраждалих від війни регіонах", - зазначив Анатолій Гайворонський.

Учасник стаді-туру Павло Клименко з Новомосковська розповів, що основним своїм бізнесом вважає деревообробку. Він має прикладний кейс в своїй діяльності  - це авторська робота з різьблення дверей у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці у Дніпрі. Але крім цього, пан Павло вирощує унікальних курей, які несуть голубі яйця. За його словами, це таке саме яйце, тільки воно змінює колір шкаралупки завдяки ферментації.


 

"Я в душі - художник, займаюсь різьбленням по дереву, роблю ексклюзивні речі. І щоб переключати голову, хотів щось вирощувати таке, що ніхто не бачив. І вирішив зупинитися на курочках породи амірукана. Мені привезли яйця з Франції. Я їх в інкубаторі "висидів-вилупив" і дивував людей незвичайними яйцями. У мене навіть є розроблений бізнес-план торгово-туристичної локації "Лапи і стамеска", щоб люди приїжджали і дізнавалися не тільки про чарівне яйце, а й деревообробку. Дуже хочу знайти партнерів у цьому стаді-турі, завести нові знайомства і розширити бізнес", - розповів "ФП" Павло Клименко.
 

Додамо, що сьогодні учасники стаді-туру відвідали ряд успішних переробних підприємств Дніпропетровщини. Завтра, 8 грудня, у Дніпрі продовжиться робота агрофоруму за участю представників Мінагрополітики, Мінекономіки, менеджерів проєкту UCBI IV Агентства США з Міжнародного розвитку та інш.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ