У Дніпрі злочинна організація заволоділа підприємством вартістю 18 млн. грн.

За матеріалами інтернет-видань 16.02.2023 261
У Дніпрі злочинна організація заволоділа підприємством вартістю 18 млн. грн.

Як повідомила Дніпропетровська обласна прокуратура, трьом організаторам та чотирьом учасникам злочинної організації  повідомлено про підозру за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190, ч.ч. 1, 2 ст. 255 КК України).
З'ясовано, що приватний підприємець, кримінальний авторитет та адвокат організували схему заволодіння майном та корпоративними правами одного з приватних промислових підприємств у  Дніпрі. До злочинної діяльності вони залучили  арбітражного керуючого та трьох осіб.
На підставі фіктивних документів призначили на посаду директора ТОВ довірену особу. У подальшому за допомогою підроблених документів  переоформили корпоративні права та майно підприємства вартістю 18 млн. грн. на «свою» людину.  
У ході проведення обшуків за місцями проживання та офісних приміщеннях учасників злочинної організації вилучено грошові кошти, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, зброю, документи та автомобіль.
Слідчі дії тривають, вирішується питання щодо обрання шахраям запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та арешту майна.
Зазначено, що у листопаді 2022 року кримінальному авторитету, арбітражному керуючому та адвокату було повідомлено про підозру у вчиненні аналогічного злочину. Щодо співорганізатора він перебуває під вартою за підозрою у державній зраді, фінансуванні та сприянні тероризму (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 258-5 КК України).


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ