У Дніпропетровській області до електромережі підключено майже 300 нових об’єктів відновлювальної енергетики

За матеріалами інтернет-видань 22.12.2023 435
У Дніпропетровській області до електромережі підключено майже 300 нових об’єктів відновлювальної енергетики

Згідно урядового плану трансформації української енергетики до 2050 року потужність сонячних і вітрових електростанцій в Україні має значно збільшитись. Повідомив Андрій Терещук, генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі.

Відповідно, інфраструктура електромереж має забезпечувати інтеграцію джерел відновлювальної електроенергії, створити умови для розвитку просьюмерів.  Попри війну і зосередження всіх зусиль компанії на відновленні зруйнованого ворогом обладнання, ДТЕК продовжує підключати об'єкти «зеленої» енергетики.
Так, за 11 місяців 2023 року компанія підключила до електромереж 298 сонячних електростанцій. Загальна потужність підключених об’єктів 32,4 МВт.

"Наше завдання — створити умови для підключення таких об’єктів та забезпечити надійне електропостачання, побудувати надійну, гнучку та ефективну інфраструктуру електромереж для відновлення та розвитку Дніпропетровської області", - зазначив Андрій Терещук.
 

Загалом від початку діяльності у Дніпропетровському регіоні  компанія вже підключила до мереж понад 7400 об’єктів зеленої генерації (сонячних, вітряних, біогазових та біомасових станцій) загальною потужністю 900 МВт. До прикладу, цієї потужності достатньо для забезпечення електроенергією всього обласного центру та найкрупніших промислових міст — Кривого Рогу, Кам’янського та Павлограду.  

 

ДТЕК Дніпровські електромережі 

 

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ