У Дніпропетровській області досліджують стічні води на ковід

За матеріалами інтернет-видань 14.10.2022 567

Таке доручення дало МОЗ України ряду областей. За повідомленням Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України, в області  розпочали проведення досліджень проб господарсько-побутових стічних вод.  
Виявлення вірусу SARS-CoV-2 у стічних водах – це можливий спосіб кількісно оцінити та зрозуміти його приблизну загальну присутність у популяції.
За словами науковців, такі дослідження вже проводять групи фахівців у Нідерландах, Австралії, США, Франції, Італії, Австрії. Відповідно до висновків, існує зв’язок між концентрацією вірусу в стічних водах, що потрапляють на очисні споруди, та рівнем зараження відповідної популяції.
Дослідження показали, шо вірус можна виявити у фекаліях людини через декілька годин після інфікування та в подальшому незалежно від тяжкості симптомів COVID-19. Отже, вірус у господарсько-побутових стоках може бути виявленим до того, як він буде поширений серед населення.
Медики пояснюють, що дане тестування дозволяє прогнозувати ситуацію з поширенням вірусу на кілька тижнів уперед. А це дозволить завчасно прийняти рішення про посилення чи послаблення карантинних обмежень.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ