У Дніпропетровській області обговорили реалії пілотного проєкту щодо створення операційних груп в громадах

Марина Бабич 16.04.2024 971
У Дніпропетровській області обговорили реалії пілотного проєкту щодо створення операційних груп в громадах

16 квітня в Дніпропетровській обласній адміністрації відбулася нарада, де обговорили пілотний проєкт щодо створення операційних груп в громадах області. До його реалізації залучені міжнародні експерти, Всеукраїнська асоціація громад і Конгрес фермерів Дніпропетровської області. Саме на них лежить відповідальність провести аналіз, сформувати фермерські групи і втілити євростандарти агросектору на місцевому грунті.

У роботі наради  взяли участь представники громад, очільники фермерських організацій, працівники департаменту АПК, Дніпропетровської Торгово-промислової палати,  аграрного університету,  журналісти.
Розпочав роботу наради перший заступник голови ОДА Володимир Орлов, який підкреслив , що аграрна галузь Дніпропетровщини - потужна, але в час війни потребує фінансової підтримки міжнародних партнерів.
Головним спікером наради став міжнародний експерт з розвитку сільських територій  та інновацій для дрібних власників (Великобританія) Проєкту ЄС" Інституційна  та політична реформа дрібномасшабного сільського господарства" Росс Булл. Він, зокрема, окреслив роль впровадження пілотного проєкту на Дніпропетровщині. Саме це дасть поштовх двом громадам - Магдалинівській та Підгородненській - до позитивних змін та популяризації кращих напрацювань по Україні.

Росс Булл зазначив, що 3 відібрані фермерські господарства, які проявлять лідируючі позиції, зможуть підвищити виробничу продуктивність завдяки міжнародним коштам і вийти на європейські ринки збуту продукції. Причому, неодноразово підкреслювалося, що ФГ мають бути із розряду дрібних виробників.

На думку національного експерта, координатора Державного аграрного реєстру, першого заступника голови Всеукраїнської асоціації громад Сергія Замідри, створені інноваційні групи фермерів - це проєктна історія, що розвиватиметься на  українських реаліях, і покликана інтегрувати бізнес області до європейського простору. Їх успішний приклад має показати, що українці прагнуть змін і хочуть стати частиною ЄС.

У ході наради міжнародний експерт Росс Булл оцінив точку зору на розвиток українського агросектору Голови Конгресу фермерів Дніпропетровської області Анатолія Гайворонського та Голови Дніпропетровської обласної організації роботодавців агропромислового комплексу Віктора Карпенка.
Подробиці наради у завтрашньому випуску новин.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ