У Гостомельській громаді Київщини кошти на відновлення осель привласнюються

За матеріалами інтернет-видань 04.12.2023 202
У Гостомельській громаді Київщини кошти на відновлення осель привласнюються

За словами  Алли Басалаєвої, голови Державної аудиторської служби України, коли держава намагається допомогти жителям постраждалих внаслідок російської агресії громад, виділяючи значні суми коштів з держбюджету на придбання будівельних матеріалів для відновлення пошкодженого житла, колишній начальник Гостомельської військової адміністрації, отримавши від Київської обласної адміністрації матеріали на суму майже 11 млн. грн, просто їх привласнив.  
Аудитори виявили також нестачу благодійної допомоги (будівельних матеріалів) на загальну суму 1,2 млн. гривень на одному із комунальних підприємств Гостомельської селищної ради.
Зазначається, що на одному будинку мали відновити дах, а в іншому встановити вибиті вікна - за документами роботи виконані й оплачені, а насправді об’єкти лишаються без ремонтів.  Тільки на ці дві оселі з міського бюджету було виділено майже 0,5 млн. грн. Натомість деяким забудовникам Гостомельська військова адміністрація замінила вікна в будівлях в повному обсязі на 2,9 млн грн при тому, що люди там не проживають та квартири не продані.

Наразі 100 пошкоджених осель в громаді залишаються не відновленими, а сума порушень, виявлених під час ревізії Гостомельської селищної військової адміністрації за період 2022 та 2023 років, сягає понад 21 млн. грн.

 

Державна аудиторська служба України

 

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ