У Гречаному Петриківської ОТГ відбулося освячення місця майбутнього храму ПЦУ

20.04.2024 382
У Гречаному Петриківської ОТГ відбулося освячення місця майбутнього храму ПЦУ

   В Гречаному Петриківської ОТГ сьогодні відбулося освячення місця будівництва храму Православної церкви України.

На зображенні може бути: 6 людей та дерево

   Ось як коментує цю подію для "ФП"  її  учасник, колишній депутат Царичанської селищної ради Микола Биков:

   - Це знаменна подія і для Петриківської, і для Царичанської громад, які раніше були одним районом. Це перша Православна церква України на теренах Приорілля. Буде збудована з дерева, так дешевше. Кошти на спорудження виділила родина місцевого полеглого воїна ЗСУ та ще один меценат. Віруючі дякують за можливість спілкуватися нарешті із Всевишнім рідною, а не чужеземною, мовою.

   Місце майбутнього храму разом із двома священниками освятив Митрополит Дніпровський і Січеславський Сімеон. Він заявив, що саме Православна церква України дає велику духовну силу та підтримку своїм прихожанам, ця підтримка вкрай важлива для Українського народу в ці складні часи. Відтепер ще одна громада України буде постійно молитися за перемогу Українських воїнів проти агресора, як усі українські християни.

     За даними Вікіпедії, до Православної церкви України із УПЦ (МП) за 2023 рік перейшла 421 релігійна громада України. У Січеславщині їх три: у Вільному Апостолівського, Чкаловому (Новомиколаївці) Нікопольського та Долинському П'ятихатського районів.

   У недавній проповіді Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній в неділю Торжества Православ’я заявив:

   - Нині випробування ми, зокрема, бачимо в тому, що російська імперія зла, маючи в руках силу мирську, як ті давні імператори-іконоборці, під виглядом християнства насаджує зловірʼя, вустами шанує Бога і Євангеліє, а ділами свідчить свою відданість дияволу. Бо не від Бога брехня, злочини, кровопролиття, катування, вбивства, які щодня примножуються російською державою. Хоча вона хоче здаватися не просто християнською і православною, але і зазіхає на те, що вона єдина правдиво зберігає і втілює в життя християнське вчення. Однак насправді вчинки її голосно свідчать, що вона – імперія зла, яка поширює кривославʼя та діє в дусі антихриста.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ