У громадах Дніпропетровщини без централізованого водопостачання діють свердловини і колодязі, де вода з нестандартними показниками

За матеріалами інтернет-видань 06.10.2023 420
У громадах Дніпропетровщини без централізованого водопостачання діють свердловини і колодязі, де вода з нестандартними показниками

Централізоване водопостачання у Нікополі, Марганці, Покрові та Червоногригорівській селищній ТГ, частині населених пунктів Першотравневської та Покровської ТГ відновилось. Однак, у Томаківській селищній ОТГ, Мирівській сільській ТГ та частині населених пунктів Покровської сільської ТГ централізоване водопостачання відсутнє вже майже три місяці. Про це повідомило ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Зазначається, що в громадах без централізованого водопостачання облаштовано 12 громадських колодязів та 21 артезіанську свердловину. Зі свердловин фахівці Дніпропетровського обласного центру контролю взяли проби води і виявили нестандартні результати за фізико-хімічними показниками.
Зокрема, це перевищення нормативів за вмістом нітратів, хлоридів, сульфатів, сухого залишку, загальної жорсткості та окиснюваності перманганатної. Крім цього, у деяких точках відбору були виявлені нестандартні результати за мікробіологічними показниками, а саме наявність загальних коліформ, при їхній відсутності в нормі.
Така вода не відповідає показникам епідемічної безпеки, тому може використовуватись виключно у технічних цілях. Для питних потреб її вживати заборонено!
У Нікопольському районі продовжують функціонувати 88 пунктів видачі води, де розміщено 140 ємностей з технічною та питною водою. Крім того, населення району отримує бутильовану питну воду.

 

Фото - Олександр Коваль

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ