У Івано-Франківську польова кухня на вулицях міста годує і старого, і малого

За матеріалами інтернет-видань 24.12.2022 436
У Івано-Франківську  польова кухня на вулицях міста годує і старого, і малого

За словами міського голови Руслана Марцінківа, у випадку блекауту  мобільний пункт харчування курсуватиме по всіх мікрорайонах міста та  громади.
Організатори твердять, що буквально за кілька годин польова кухня може нагодувати кілька сотень людей гарячою та поживною їжею. Ще й працює ця установка незалежно від наявності електрики.
 

«Заряджається від генератора, закачуємо повітря, розпалюємо, заливаємо воду і приступаємо до роботи. Ми можемо підтримувати і чай гарячий подавати, і кашу смачну дуже. Люди голодні не будуть», - зазначила пожежник-рятувальник Івано-Франківської міської аварійно-рятувальної служби Любомир Каспрук.
 

А ще на такому мобільному пункті харчування можна випікати хліб, смажити картоплю-фрі та котлети. Якщо готувати кашу з м’ясом на усіх чотирьох конфорках, то за один раз можна нагодувати і до 800 мешканців.
 

«Це мобільний пункт харчування гарячого приготування їжі «Керхер». Дуже практична, досить економна. Ми маємо можливість такою кухнею приїжджати в любе місце не тільки в місті Івано-Франківськ, але й по всій територіальній громаді. Коли готується, то працюють всі комфорки, які в нас є. Це приблизно до трьох годин і ми маємо готовий вихід продукції», - начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій Ігор Влізло.

На думку Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа, насамперед, кухня стає порятунком для літніх людей та для тих, хто не матиме змоги у час повного блекауту приготувати собі їжу. Страви польової кухні, як і сама ідея їх довозу до мікрорайонів, мешканцям сподобались. Кажуть, це буде справжнім порятунком, якщо світла не буде понад добу.





 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ