У Канаді ціни на збіжжя впливають на посівні весняні площі

За матеріалами інтернет-видань 30.10.2023 333
У Канаді ціни на збіжжя впливають на посівні весняні площі

У  2024 році в Канаді буде менше посівів ріпаку та ячменю, а площа вівса та сочевиці відновиться. Повідомляє Рroducer.
Зазначається, що ціни на канолу впали до близько 15 доларів за бушель. Це   на 4 долари менше, ніж рік тому. Значна частина падіння цін відбулася за останні шість тижнів.
Нижчі ринкові ціни означатимуть нижчі ціни на страхування врожаю, що зменшить стимул для посушливих районів хеджувати свої ставки ріпаком.
Однак будь-яке зменшення площі ріпаку буде пом’якшене відсутністю інших привабливих варіантів.
Яра пшениця подешевшала більш, ніж на 2 долари за бушель порівняно з минулим роком, а фуражний ячмінь подешевшав майже на 2 дол.
Імовірно, найбільше серед посівних площ постраждає ячмінь. Потенціал його зростання здається обмеженим, коли Китай знову купує фуражний ячмінь в Австралії, а американська кукурудза закріпилася, як альтернатива на відгодівельних майданчиках Альберти.
Ціни на твердий дурум порівняно з минулим роком знизилися лише незначно, але вони стали великим розчаруванням. Оскільки посуха охопила західну частину Саскачевану та південну Альберту, багато виробників чекали повторення 2021 року, коли дурум перевищив 20 доларів за бушель.
Деякий час урожай наближався до 15 доларів, але неухильно знижувався, і зараз становить 13 доларів. Однією з причин є неочікувано великий експорт твердих сортів дурум з Туреччини.

Міністерство аграрної політики та продовольства України 

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ