У КАНАДСЬКОЇ КОМПАНІЇ УРВАВСЯ ТЕРПЕЦЬ

За матеріалами інтернет-видань 28.11.2023 171

Канадська компанія 4 місяці чекає відповіді від Мінекономіки на Інвестиційний план для родовища у Кривому Розі

 28.11.2023. г.

Наш Кабмін, а конкретно Міністерство економіки, знов дивує. Канадська компанія Black Iron Inc. звернулася до уряди України із закликом пришвидшити розгляд та укладання Інвестиційної Угоди для реалізації проєкту видобутку залізної руди на Шиманівському родовищі у Кривому Розі.

Про це пишуть Українські новини з посиланням на прес-реліз, опублікований канадською компанією.

Black Iron Inc була спонсором та учасником другої Конференції з відновлення бізнесу в Україні, яка проходила 21-22 листопада 2023 року в Торонто (Канада).

- Ми віримо у перемогу України та сповнені рішучості реалізувати Шиманівський залізорудний проект («Проект»), прагнучи стати одним із найбільш значущих і привабливих підприємств для іноземних інвестицій для України, - йдеться у прес-релізі.

Black Iron нагадала, що багатомільярдний проєкт розбудови Шиманівського ГОКу був підтриманий Президентом України Володимиром Зеленським, а його підтримка Урядом України стане важливим сигналом для міжнародних інвесторів.

Інвестиційний проект був поданий до Кабміну ще у липні 2023 року. Після чотирьох місяців Компанія очікує на позитивну письмову відповідь від своїх українських колег про просування Інвестиційної угоди до підписання за підтримки всього Кабінету Міністрів.

 

Довідка ДВ

2010 року канадська компанія Black Iron купила за 25,5 млн дол. права на Шиманівське родовище у Geo Alliance Group Ltd Віктора Пінчука, який продав їх як непрофільні активи. Вже через рік після проведення розвідки компанія повідомила, що запаси руди на цьому родовищі на 73% більше, ніж передбачалися на етапі купівлі, і становлять близько 646 млн. тон. Родовище знаходиться фактично на території міста і оточене п'ятьма іншими діючими видобувними підприємствами, включаючи залізорудний комплекс ArcelorMittal.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ