У Хмельницькому московські церковники побили воїна ЗСУ, а віряни перейшли до ПЦУ

Григорій Давиденко 02.04.2023 385
Зображення
     У Хмельницькому, у Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ МП трапилася надзвичайно резонансна подія - пораненого на фронті військового ЗСУ за слово пошуку істини в Божому храмі, де й досі правлять чужинською мовою, побили "святі" отці. Бойовими прийомами кинули на землю, гуртом викручували руки... Побачене на відео в соцмережах шокує, бо це трапилося у час жорстокої війни з ворогом. Виникає питання: а хто ворог для цих московських мордоворотів у рясах? Явно український воїн для них - не друг. До того ж, триває Великий піст, коли нездорові емоції вірянам, тим паче священнослужителям, слід притлумити... Та де там, вони розпустили руки, далі нікуди. 
    Звіряче побиття воїна московськими церковниками викликало у жителів Хмельницького величезне обурення. До вечора біля храму, де побили військового, зібралися кількасот прихожан, які ухвалили рішення перейти до Православної церкви України. А увечері відбулася перша молитва українською мовою.

     Про це повідомили ЗМІ із місця подій.

Також люди у храмі співали пісні, зокрема Гімн України. Наразі комісія у храмі проводить ревізію. Завтра, 3 квітня, до обласної військової адміністрації понесуть документи на перереєстрацію. Свою назву собор не змінить.

      Першу українськомовну молитву вже прокоментував міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. «Перша молитва українською мовою за Україну, за українських воїнів у соборі. Перша за десятки і десятки років! Хмельничани — круті! Повага усім! Пишаюся! Дякую всім українцям за підтримку!» — наголосив він.

     Слова докору народним слугам у парламенті, яким "неначасі" заборонити діяльність московського патріархату в Україні, поширив на своїй сторінці в ФБ політолог-міжнародник Тарас Чорновіл:

    - Українського військового б'ють, копають ногами, душать рашистські окупанти. Ні, не в Оленівці чи донецькій "Ізоляції". В Хмельницькому. В соборі, диверсійному центрі та пункті поширення ворожої пропаганди одночасно. Окупанти атакували нашого бійця й учасника бойових дій Артура Ананьєва. Він пішов на фронт добровольцем, воював у складі 19-го стрілецького батальйону. Отримав поранення й контузію, відновлює здоров'я в госпіталях та вдома. На фоні дивних танців зеленої влади та московських окупаційних попів у Лаврі - така собі гра в піддавки, військовий не стерпів і зайшов у храм та спитав присутніх там вірян-колаборантів, скільки ще має загинути українців, щоб вони перстали ходити до московської ворожої церкви? Отримав відповідь у стилі "братньої християнської любові" - так, як її розуміють окупанти.
    Ви думаєте цих виродків і зрадників, які б'ють пораненого захисника України, вже заарештували, проти них відкриті провадження? Та ви що! Не за цієї влади. Скорше бійця притягнуть в ДБР і там йому вручать підозру за тією ж статтею, що й зраднику Паші Мерседесу. Чи цього не досить, щоб завтра ж включити в порядок денний ВР, а у вівторок проголосувати законопроєкт Миколи Княжицького про заборону церкви агресора й окупанта? Уже 4 місяці дану ініціативу блокує зрадник і колаборант Степанчук, який родом із Хмельницького та, здається, був прихожанином цього собору.
    Коли ви нарешті припините дратувати українців та покінчите з диверсійно-розвідувальною церквою ворога?
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ