У Києві спекли паски із борошна пшениці, вирощеної на розмінованих полях

За матеріалами інтернет-видань 10.04.2025 235

У Києві відбувся майстер-клас із випікання пасок у межах проєкту «Soul of Soil 2.0» (у перекладі з англійської «Душа землі»). Борошно для пасок змололи у Миколаєві з пшениці, яку виростили на звільнених та розмінованих полях Херсонщини та Миколаївщини.

У Києві відбувся майстер-клас із випікання пасок у межах проєкту «Soul of Soil 2.0» (у перекладі з англійської «Душа землі»). Борошно для пасок змололи у Миколаєві з пшениці, яку виростили на звільнених та розмінованих полях Херсонщини та Миколаївщини. 

«Soul of Soil 2.0» — спільна ініціатива Міністерства економіки України, Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні та торговельної мережі «Сільпо». 

 

Пшениця для проєкту «Soul of Soil 2.0» була вирощена в Малій Олександрівці та інших селах Херсонщини й Миколаївщини, де сапери розмінували 1800 га. Загалом в Україні вже повернули до використання 35 тисяч квадратних кілометрів землі.

 

«На очищених полях фермер Олексій Руденко разом із племінниками виростив пшеницю, яку миколаївський виробник перемолов на борошно, і саме з нього спекли великодні паски у межах проєкту «Soul of Soil 2.0», — розповіла  Міністерка економіки Юлія Свириденко.

 

 

Під час майстер-класу гостей навчали пекти традиційні паски, ділилися власними рецептами та секретами приготування, а також розповіли історію борошна із розмінованих полів Херсонщини. Кожен учасник отримав у подарунок готову паску. 

 

Подібні майстер-класи відбудуться ще у пʼяти великих містах України. Захід підтримують українські шеф-кухарі: Леонід Малюга у Львові, Андрій Ворона у Дніпрі, Олександр Цепковський у Харкові, Ігор Зражевський в Одесі, Георгій Асірян та Юлія Хізніченко у Миколаєві.

Загалом організатори створили Великодній кошик. В нього поклали не лише паски, а й галицькі писанки, розписані мамою загиблої парамедикині Ірини Цибух, а також рушники з вербовими гілочками, вишиті бабусями з прикордонної Сумщини, учасницями соціального підприємства «Моїм.Рідним». Адже їхній регіон також залишається у зоні ризику замінування.

 

 

Теги: AGROОТГ
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ