У Київській області борються із сибіркою

За матеріалами інтернет-видань 20.10.2022 532
У Київській області борються із сибіркою

Держпродспоживслужба інформує, що в одному з господарств Київської області із патологічного матеріалу від ДРХ (коза) при бактеріологічних дослідженнях виділено збудник сибірки (Bacillus anthracis).
З'ясувалося, що в фермерському господарстві утримується 337 голів ДРХ (кіз). Інші тварини в господарстві відсутні.
10 жовтня із патологічного матеріалу від ДРХ (коза), що належить фермерському господарству, при бактеріологічних дослідженнях виділено збудник сибірки (Bacillus anthracis).
13 жовтня Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) підтвердив виділення збуднику сибірки (Bacillus anthracis).
Фахівцями Головного управлінням Держпродспоживслужби в Київській області проводиться комплекс заходів відповідно до вимог Інструкції про заходи профілактики та боротьби з сибіркою тварин та Плану заходів.
Наразі наявне поголів’я фермерського господарства знаходиться під наглядом спеціалістів державної лікарні ветеринарної медицини. Тварини клінічно здорові.
Відомо, що сибірка – гостре небезпечне інфекційне захворювання всіх видів сільськогосподарських, домашніх і диких тварин, а також людей.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ