У Київській області від АЧС загинуло двоє диких свиней

Новини компаній 28.02.2024 421
У Київській області від АЧС загинуло двоє диких свиней

На території мисливських угідь Забуянського лісництва Бучанського району Київської зареєстровано випадок захворювання на африканську чуму свиней. Повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Івано - Франківській області з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Зазначається, що при дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу (від 2 загиблих диких свиней) встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС), звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 25.02.2024 № 000387 п.м./24.
На засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду.
В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС відповідно до вимог чинної Інструкції.
Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней, рекомендується не здійснювати господарські зв’язки із зазначеною територією.

Додамо, що 5 днів тому на території зони регульованої рекреації Національного природного парку «Гомільшанські ліси» Чугуївського району Харківської області також виявлені загиблі дикі свині, встановлений діагноз яких підтверджений лабораторно - АЧС.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ