У Криворізькому районі знешкоджені понад 2 тисячі касетних мін

За матеріалами інтернет-видань 05.06.2022 305
Росія застосувала касетні боєприпаси у Вугледарі та Харкові - ООН
На фото: один із видів касетних боєприпасів рф, застосування яких заборонене з 2008 року.
Учора ввечері провів брифінг начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул. Далі головне із оперативної ситуації, що склалася поблизу лінії бойових дій:
- Ситуація у Кривому Розі та Криворізькому районі повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією. Оперативна обстановка на нашому напрямку залишається стабільно напруженою. Більшу частину дня сьогодні провів на позиціях наших військових "на нулі". Продовжуємо зміцнювати нашу лінію оборони і готові до будь-якого розвитку.
- Сьогодні позитив - наші військові збили орківський безпілотник "Орлан".
- За даними розвідки, ворог мінує вздовж лінії зіткнення.
- Також бачимо факти блокування мобільного зв'язку та інтернету на окупованій території.
- Продовжуємо відбудовувати інфраструктуру звільнених населених пунктів та сіл, які були зруйновані через регулярні обстріли орків. Пишаюся нашими воїнами, нашими лікарями, екскаваторниками, комунальниками, водіями, усіма, хто працює, навіть не зважаючи на пожежі, хто допомагає людям. Працювати з вами велика честь! Дуже вам дякую!
- З 24 лютого у Криворізькому районі рятувальники розмінували вже понад дві тисячі касетних елементів, зокрема, за перші дні літа 93 касетні боєприпаси від систем РСФ "Ураган" та "Торнадо-С" ми знову знищено. Саме тому ми почали проводити серію тренінгів для вимушених переселенців з Херсонщини, які хочуть повернутися у звільнені села. Вони мають розуміти, як справлятися з аварійними ситуаціями. Люди мають знати, як вони виглядають, яку небезпеку несуть заряди, особливо касетні. А під час тренувань наші рятувальники кажуть, що щось можна чіпати, а щось чіпати не можна. Якщо щось підозріло, чіпати не можна взагалі, а потрібно негайно телефонувати 101, 102 - поліція та ДСНС знають, що з цим робити. Бережіть себе!
- Сьогодні Україна вперше на державному рівні вшановує пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії проти нашої мирної країни. За даними Офісу Генпрокурора, станом на 4 червня в Україні від рук орків загинула 261 дитина, близько 465 отримали поранення. Криворізькі медики також взяли участь у лікуванні та порятунку поранених дітей, які постраждали на Херсонщині. Ніколи не забудемо і не пробачимо ні вбитих дітей, поранених дітей, ні сліз їхніх матерів.
- Місто в цілому живе і працює, вся інфраструктура функціонує стабільно. У посиленому режимі патрулюють райони з комбінованими нарядами поліції та Нацгвардії.
- І традиційно - про наші мирні перемоги. Наша вихованка ДЮСШ No10 Куліковська Софія під керівництвом свого тренера - мами Тетяни - взяла участь у Міжнародних змаганнях "Балтійські Олімпійські Надії" у Гданську, Польща. 5 дистанцій - 5 перших місць. Вітаємо тренера-маму та спортсменку з перемогами!
Слава Кривбасу і Слава Україні!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ