U-LEAD передав громадам Дніпропетровщини допомоги на понад 1 млн євро

За матеріалами інтернет-видань 07.08.2024 236
U-LEAD передав громадам Дніпропетровщини допомоги на понад 1 млн євро

Постраждалі прифронтові громади Дніпропетровської області отримали від Програми «U-LEAD з Європою» пакети міжнародної технічної допомоги. До них увійшли за запитом навантажувачі, мікроавтобуси, генератори та ремонтні набори. Повідомляє ULEAD з Європою в Дніпропетровській області
Зазначається, що серед отримувачів допомоги - Мирівська громада, яка  через близькість до тимчасово окупованого Енергодару обстрілюється вдень і вночі. У березні 2023 року ворожа ракета зруйнувала Виводівську гімназію, будинок культури, приватний магазин, насосну станцію.
На сьогодні через постійні ворожі атаки товариства та фермерські господарства не мають можливості збирати врожаї, вже орієнтовно 320 приватних будинків зазнали пошкоджень від обстрілів. На території громади ситуація лише загострюється.
За словами завідувачки сектору економічного розвитку, проектної та інвестиційної діяльності Мирівської громади Наталії Біленко, допомога U-LEAD дуже вчасна.

"Навантажувачем розвантажуємо гуманітарну допомогу (продукти, побутову хімію, бутильовану воду, будівельні матеріали тощо), розбираємо руйнування після прильотів, упорядковуємо наші стихійні сміттєзвалища", - розповіла Наталія Біленко.

Вона додала, що крім навантажувача, громада отримала мікроавтобус, який планують задіяти для організації соціальних перевезень. Оскільки, в громаді багато віддалених сіл, і це суттєво полегшить комунікації з мешканцями.

Технічну допомогу отримала і Марганецька громада, яка знаходиться за 6 кілометрів від тимчасово окупованого Енергодару, і теж щодня стикається з варварством ворога.

Нещодавно дрон попав в дитячий будинок сімейного типу. Постраждали діти. Також ударною хвилею були пошкоджені інші житлові будинки.

«Наша громада отримала від U-LEAD два мікроавтобуси. Кожен з них має своє призначення. Один мікроавтобус передали комунальним службам, які часто виїжджають на аварії або надзвичайні ситуації. І цей автобус реально допомагає оперативно і швидко реагувати на такі виклики.

Другий – передаємо центру надання соціальних послуг населенню. Цей автобус буде підвозити соцпрацівників, щоб вони могли вчасно і якісно допомагати своїм підопічним. Їм реально дуже потрібна була така машина, яка б підвозила їх до людей, які їх чекають», — зауважив міський голова Марганецької міської територіальної громади Геннадій Боровик.

За словами Олени Тертишної, керівниці Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області, протягом червня 2024 року десять громад Дніпропетровщини, що постраждали від бойових дій, отримали від Програми «U-LEAD з Європою» пакети міжнародної технічної допомоги, до яких увійшли 14 мікроавтобусів Renault Master, 3 генераторні установки та комплект будівельних інструментів на загальну суму 879,1 тис. євро. У травні допомога надійшла п’яти громадам на загальну суму в 355,3 тис. євро. Вона включала генератори, навантажувачі та іншу техніку.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ