У листопаді українці витратили на генератори у 2,5 рази більше коштів, ніж у жовтні

За матеріалами інтернет-видань 02.12.2022 431
У листопаді українці витратили на генератори у 2,5 рази більше коштів, ніж у жовтні

У листопаді аграрний експорт склав 7,2 млн. тонн. Вперше з початку війни  перетнув позначку 7 млн. тонн. Це дуже близько до довоєнного січня, коли аграрний експорт становив 7,8 млн. тонн. Такі дані оприлюднив  заступник міністра економіки Taras Kachka.

Лідеркою експорту традиційно стала  кукурудза  - 2,5 млн.  тонн.
Експортовано пшениці  - 1,76 млн. тонн, руди  - 783 тисячі тонн – вперше з початку року менше 1 млн. тонн, ріпаку  - 529 тисяч тонн, олії соняшникової  - 483 тисячі тонн – зростання по відношенню до жовтня на 28 тисяч тонн, насіння соняшнику  - 398 тисяч тонн, сої -  384 тис. тонн.
Дров та пелет, зазначає Тарас Качка,  Україна  експортувала в листопаді на 33% менше, ніж в жовтні – 76 тисяч тонн. На його думку, йде насичення внутрішнього ринку.
За його словами, імпорт зріс на 228 млн. доларів і сягнув 4,8 млрд. доларів. В основному зріс імпорт  нафтопродуктів і генераторів. На генератори, зокрема, українці витратили 119 млн. доларів. Це  у 2,5 рази більше, ніж у жовтні.  Ці показники свідчать про інтенсивне постачання товарів, необхідних для проходження зими в умовах потенційного блекауту, - йдеться у повідомленні.

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ