У Литві 9 травня пропонують визнати Днем пам'яті жертв геноциду в Україні

Остап Вернигора 16.04.2022 640
У Литві 9 травня пропонують зробити Днем пам'яті жертв геноциду в Україні

Литва постійно пропонує все нові ідеї рідтримки України у війні з терористичною росією. Група литовських парламентаріїв та міністрів пропонує визнати 9 травня, з огляду на жахливі злочини рф проти людяності,  Днем пам'яті жертв геноциду в Україні. Про це повідомляє УНН. Таку поправку до закону про пам'ятні дати зареєстрували 16 депутатів, як з владних, так і опозиційних партій.

Серед авторів проєкту міністри закордонних справ та юстиції Габріелюс Ландсбергіс і Евеліна Добровольська. Головний ініціатор законотворчої зміни – заступник спікера Сейму Паулюс Саударгас, який розповів про ідею наступне:

- 9 травня відзначається в рф як День перемоги у Другій світовій війні, але водночас замовчуються військові злочини та репресії срср  проти цілих народів у криваву сталінську епоху. Литві, Україні та частині Європи не довелося порадіти перемозі над нацистською Німеччиною, оскільки одна окупаційна влада змінилася іншою, яка також чинила злочини проти людяності. Сьогодні в Україні коїться геноцид, вчинений путінською росією, яка є реінкарнацією радянського союзу. Таким чином, цей день об'єднав би трагедії, пережиті українцями тоді й зараз, тобто організований радянським союзом Голодомор, масові вбивства, депортації та винищення мирних жителів у системі ГУЛАГу та воєнні злочини, які скоюють сьогодні російські військові. 

Вочевидь, слушну ідею литовських парламентарів варто розглянути і Верховній Раді України. Щоб ніколи не святкувати 9 травня перемогу одного ката над іншим, під шаманський екстаз третього, сучасного ката України путлера і його тоталітарної зграї. До речі, Сейм Латвії ухвалив рішення призначити 9 травня Днем пам'яті українців, полеглих у війні рф проти України в 2014 - 2022 роках.  Литва робить наступний крок - визнає на віки  9 травня Днем пам'яті жертв геноциду в Україні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ