У Литві з 11 березня конфіскуватимуть авто з російськими номерами

За матеріалами інтернет-видань 03.03.2024 413

В Херсонской, Запорожской, Донецкой и Луганской областях начали выдавать  российские автомобильные номера | DR1VER.RU

оновлено 3 Бер, 2024

    Автомобілі з російськими реєстраційними знаками, що знаходяться в Литві, повинні або бути зареєстровані в цій країні до 11 березня, або залишити територію Євросоюзу. З цієї дати відповідні машини будуть конфісковувати.

Про це повідомляє Митниця Литовської Республіки.

   Починаючи з 11 березня, власники автомобілів з російськими номерами, що знаходяться в Литві, будуть вважатися порушниками законодавства і підлягатимуть штрафу та конфіскації машини за статтею 515 Кодексу Управління Адміністративними Правопорушеннями.

Литовська митниця дозволить транзит через її територію лише для російських громадян, які подорожують до або з Калінінградської області на автомобілях, зареєстрованих в Росії за спрощеним проїзним документом (СПД). Проте така поїздка не може тривати більше, ніж 24 години, і транспортний засіб повинен бути супроводжуваний його власником. Якщо власника немає в автомобілі, його не пустять на територію Литви.

«У Литві діє Регламент Ради Європи № 833/2014, який містить санкції, зазначені у статті 31. Ці санкції дозволені до 2023 року», - заявили у пресслужбі митниці.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ