У Львівській області агробізнес підтримується на обласному рівні

За матеріалами інтернет-видань 19.07.2022 527

Для аграріїв Львівщини успішно реалізується обласна Комплексна програма підтримки. Львівська ОДА повідомляє про внесення змін до цієї програми. А саме обласна влада  збільшила фінансування за напрямом часткового відшкодування вартості високорепродукційного насіння згідно поданих заявок до 1200,0 тис. гривень.
Окрім цього, внесені зміни щодо підтримки на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів.
Тепер фінансова підтримка надається суб’єктам підприємництва на придбання насіннєвого матеріалу, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, послуг пов’язаних з виробництвом сільськогосподарської продукції, придбання комплектуючих виробів і деталей для ремонту виробничого і не виробничого обладнання; придбання матеріалів, будівельних матеріалів, інвентарю та інструментів для проведення ремонтних робіт господарським способом, придбання основних засобів, біологічних активів для діяльності в агропромисловому комплексі.
Подані заявки-анкети на отримання пільгового кредиту, зазначає ОДА, будуть оцінюватись  за 5 критеріями:

  • Кількості земель сільськогосподарського призначення (рілля, пасовища, сіножаті, багаторічні насадження в обробітку (користуванні).
  • Кількості тварин, які утримуються.
  • Кількості основних видів продукції, яка виробляється.
  • Середньооблікової кількості робочих місць.
  • Суми сплачених податків, зборів.

Суб’єкти підприємництва, які продемонструють позитивну динаміку з будь-яких трьох критеріях з п’яти, матимуть переважне право на одержання кредиту в сумі до 500 тис. грн терміном до 5 років з відтермінуванням погашення основної суми зобов’язання до 1 року.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ