У Львівській області викрито підприємства, які планували незаконно відшкодувати ПДВ на суму майже 79 млн. грн.

За матеріалами інтернет-видань 17.02.2023 352
У Львівській області викрито підприємства, які планували незаконно відшкодувати ПДВ на суму майже 79 млн. грн.

Як повідомило  Бюро економічної безпеки,  впродовж 2022 року компанії реалізовували імпортовані товари без відображення їх у податковій звітності.
Службові особи внесли неправдиві відомості до офіційних документів про нібито наявні залишки товарів у складських приміщеннях. Таким чином, вони штучно створили та подали заяви на повернення сум бюджетного відшкодування ПДВ.
За результатами цієї схеми, компанії планували отримати відшкодування загалом 78,7 млн. грн. ПДВ на свої рахунки в банківських установах.
Для упередження та усунення загроз економічній безпеці України від діяльності згаданих підприємств, аналітики БЕБ направили до Головного управління ДПС у Львівській області рекомендацію щодо проведення перевірок з питань достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування ПДВ.
В межах здійснення досудового розслідування, детективи виявили відсутність згаданих товарних залишків у складських приміщеннях компаній.
За результатами проведеної роботи співробітників ТУ БЕБ у Львівській області підприємство скорегувало свою податкову звітність та відмовилось від бюджетного відшкодування. Незаконне відшкодування 78,7 млн. грн. ПДВ упереджено, - йдеться у повідомленні.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ