У Львівській області зросла кількість сімейних ферм

За матеріалами інтернет-видань 09.12.2022 438
У Львівській області зросла кількість сімейних ферм

У 2022 році Львівщина зареєструвала 16 нових сімейних ферм. Відтак їх кількість в області зросла до 78. Повідомив Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.
Зазначається, що переважна більшість сімейних ферм обрала галузь молочного скотарства. Нині таких нараховується 48 господарств.
За словами Тетяни Гетьман, директорки департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації, цього року малі та середні тваринницькі підприємства Львівщини мали унікальну можливість отримати подвійну дотацію на корови: з обласного бюджету було виділено 2,5 тис. грн на голову, а  через Державний аграрний реєстр надавалась дотація в розмірі 5,3 тис. грн. на голову. Загалом тільки по цих двох програмах  аграріям Львівщини було виплачено понад 31 млн. грн .

Тетяна Гетьман додала, що серед всіх регіонів України Львівщина - рекордсмен за кількістю сімейних господарств. І при цьому наявна позитивна динаміка приросту поголів’я ВРХ на сімейних фермах.
За даними статистики,  у господарствах малих форм господарювання поголів'я корів станом на 01 жовтня складає  798 голів. Це на   33%  більше, ніж рік тому. У той час,  в  господарствах населення за останній рік поголів’я зменшилось майже на 11%.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ