У Львівській області зросли площі під озимими

За матеріалами інтернет-видань 09.02.2024 327
У Львівській області зросли площі під озимими

За оперативною інформацією департаменту Львівської ОВА, в структурі прогнозованої загальної посівної площі на 2024 рік по всіх категоріях господарств озимі культури займають 31,3% всіх площ,  по сільськогосподарських підприємствах – 35,0%.
У 2024 році загальна площа під озимими культурами в області зросла майже на 3%, в комерційному секторі цей показник збільшився одразу на 5%.
На думку Тетяни Гетьман, очільниці департаменту,  аграрії  надають пріоритет озимим культурам, які у порівнянні з ярими культурами за нормальних погодних умов дають до 30% вищу врожайність. Це насамперед дозволяє оптимізувати виробничі витрати в умовах зростання вартості ресурсів та зниження цін на продукцію через обмежений експорт.
Головними драйверами тенденції розширення виробничих площ залишається жито та озимий ячмінь. Площі під цими культурами збільшились на 16% та 8% відповідно.  Площі під озимою пшеницею зросли на 3%, а під озимим ріпаком в межах 1%.
Сезон збирання врожаю озимих культур аграрії Львівщини планують розпочати у другій половині червня зі збирання озимого ячменю.

 

Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ