У Львівській області зводять сучасний елеватор

За матеріалами інтернет-видань 16.01.2023 623
У Львівській області зводять сучасний елеватор

Новий агрооб’єкт у Самбірському районі минулого року почав зводити Іван Кільган, заслужений працівник сільського господарства України, керівник ФГ «Агро Центр». Вартість елеватора  - 134 млн. грн. Повідомив Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.
За словами Івана Кільгана,  його господарство на минулих жнивах з гектара намолочувало понад 90 центнерів зерна. Але хліб ще належить просушити, очистити і надійно зберегти, щоб потім він з'явився на столі. Тому ідея будівництва виникла вчасно. Там, де ворог забирає і краде врожай, мінує землю, ми маємо надолужити і компенсувати втрати держави.

"Елеватор, сподіваємося, введемо в дію до початку наступних жнив. Ним зможуть скористатися колеги-фермери, щоб на ньому просушити, очистити та певний час зберегти до 20 тисяч тонн зерна. Потужності для цього достатні. Продуктивність американської сушки Сукап, яка вже в Україні зарекомендувала себе, за годину при максимальній вологості зерна сто тонн його висушить до агрономічних вимог для тривалого зберігання", - зазначив фермер.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ