У Магдалинівці діє волонтерський штаб допомоги 53-й ОМБр

Григорій Давиденко 11.12.2023 301

На зображенні може бути: 1 особа

   Він виник завдяки постійним зусиллям місцевих фермерів і селян, «географія» його діяльності давно вийшла за межі Дніпровського краю. Свідомі українці добре розуміють: знавісніла від багаторічної світової поблажливості за терористичні дії московська орда тямить лише одну мову - військової сили. Відтак Збройні Сили України виконують тепер світову визвольну місію, яку започаткував ще в роки Другої світової Антибільшовицький блок народів Ярослава Стецька.

  Про роботу волонтерів Магдалинівського району  «Фермеру Придніпров’я» розповідає колишній глава Магдалинівської РДА, майор у відтавці ЗСУ, координатор штабу допомоги 53-й Окремій механізованій бригаді імені князя Володимира Мономаха Віктор Ачимов (на фото вгорі):

- Все починалося з підтримкии конкретного солдата, воїн ніколи зайвого не попросить. Якось у розмові з однокласницею 1971 року випуску Божедарівської середньої школи Лідією Мороз з’ясував, що її син служить в ЗСУ, у Донеччині, і буцімто усім забезпечений. Коли ж йому зателефонував, дізнався, що йому потрібні підмінні берці, зимові накидки від ворожого тепловізора, шолом НАТО. Дзвоню всім однокласникам, однокурсникам із колишнього Дніпропетровського інженерно-будівельного інституту, який ми закінчили 1979 року, висилаю номер картки, процес іде. Знайшли берці, накидки, шолом, перерахували кошти, син однокласниці усе отримав. Це ж війна, в бою одяг рветься, горить, взуття теж. Так уже допомогли більше 20-ти бійцям, крайньому – воїну Євгену з учбового підрозділу.

   А то якось телефонує однокурсник Василь Закурін із Покрова, у його дружини брат, військовий Південного напрямку, став рідко виходити на зв’язок. Дзвонимо Андрієві на базу, а там все згоріло від рашистського «прильоту», в підрозділі й одягу немає. Терміново прошу список необхідного із розмірами, зв’язуюся з волонтером Володимиром у Дніпрі, який працює з нашими людьми за кордоном. У той же день посилки з одягом пішли до хлопців.

Немає опису.

   Недавно зустрівся з племінником Максимом, передав йому Натівський бронежилет вагою 7 кг, бо в нього проблеми з хребтом. Допомогли домашніми смаколиками його підрозділу з 53-ї ОМБ р - зібрали з місцевими фермерами Володимиром Горбоносом, Віктором Пащуком, Людмилою Торяник, Юрієм Хорольським і селянами Топчиного ящики з консервами, салом, медом, яблуками, арахісом, сушкою абрикос, білими грибами тощо. Юрій Хорольський надав «Ниву» з пальним, телефоную заступнику магдалинівського селищного голови Володимиру Найку. Прохає заїхати в Магдалинівку, там довантажуємо тушонку й інше, і я все відвіз бійцям.

    До цього можна додати, що енергійний Віктор Ачимов організовував волонтерську допомогу земляків 74-му Окремому розвідувальному батальйону, 93-й ОМБр «Холодний Яр» ще із 2014 року. Віктор Михайлович говорить, що для збору коштів і продуктів телефонує усім знайомим і активно дописує в соцмережах:

 - Інколи у мене сльози течуть – коли бачу, скільки друзів поряд, які допомагають фронту. Українці ніколи не стануть на коліна перед ордою. Зараз збираємо теплі речі для 53-ї ОМБр імені князя Володимира Мономаха, матраси, ковдри, подушки, коври, рукавиці. Хто може допомогти, озивайтеся, мій номер телефону  096 – 38 – 05 – 444.

   Волонтерський центр Магдалинівського краю діє для перемоги України.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ