У МЕЖІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ДОПОМАГАЮТЬ ЛЮДЯМ ДОЛАТИ НАСЛІДКИ ВОРОЖИХ УДАРІВ

За матеріалами інтернет-видань 30.08.2023 217

 

Допомога на відновлення житла, виплати від ООН. Межівщина долає наслідки удару російських терористів

Межівська громада намагається оговтатися від удару російських терористів 16 серпня цього року.

29 серпня реєстрацію на грошову допомогу від УВКБ ООН тут проводили Чеська гуманітарна організація «Людина в біді» та Благодійний фонд «Право на Захист».  Разом обробили  близько 75 заяв – як на відновлення пошкодженого майна, так і на отримання цільової грошової допомоги.

Виконавчий комітет селищної ради сьогодні максимально намагається залучити для допомоги землякам благодійні фонди та організації. Крім того, у рамках відповідної програми, допомога буде надана родинам за рахунок місцевого бюджету.

…Ми побачили чималенькі черги земляків, які реєструвалися на допомогу, при цьому обговорюючи подробиці жахливого терористичного акту. Не дивлячись на те, що минуло вже 2 тижні.

Серед них –   і найменша постраждала від обстрілу – 2-річна Уляну. Її батьки також завітали сьогодні.  Їхній будинок – зовсім поруч від епіцентру удару. Розповідають, що дівчинка дуже перелякалася , тому вже зверталися по допомогу до психолога. Щодо поранення уламком скла, то воно вже загоюється.

Кожен з тих, хто прийшов сьогодні сюди – з надією на допомогу, певним чином приніс свою біль, переживання. Як, наприклад, старенька бабуся, яка бідкається: хто і за які кошти вставить їй вибиті хвилею склопакети… Або пенсіонер, у якого залізний уламок пробив дах будинку…

На підтвердження демонструють фото пошкоджень.

Обіцяють допомогти всім!

Отже, як ми вже відзначили, лише сьогодні реєстрацію пройшли понад 70  домогосподарств. Допомагали гостям – представники Центру адміністративних послуг  Межівської селищної ради, які надали до їх послуг мобільний ЦНАП, генератор тощо.

Представники Чеської гуманітарної  організація «Людина в біді» (People in Need, PIN) розповіли, що  за підтримки Європейського Союзу реалізують проєкт по відновленню приватного сектору і багатоповерхових будинків, пошкоджених в результаті військових дій від 24 лютого 2022 р.

Рішення щодо надання допомоги жителям Межової, чиї домоволодіння постраждали 16 серпня, можливо на підставі актів обстеження, складених представниками Межівської громади.

– Тобто, якщо ваше житло постраждало в результаті військових дій від 24 лютого 2022 р.(пошкоджені вікна/склопакети/балконні блоки, покрівля) і ви маєте бажання зареєструватися – ласкаво просимо, – відзначили представники організації.

Разом  з тим, Благодійний фонд «Право на Захист» проводив реєстрацію на допомогу у розмірі \ розмірі 6660 грн на кожного члена родини.

Реєструвалися особи, які постраждали внаслідок бойових дій та житло яких постраждало від вибухонебезпечних предметів під час удару окупантів по громаді 16 серпня цього року.

Умови отримання грошової допомоги виглядали наступним чином:

–  Особи які постраждали 16.08.2023 ,

–  Особи дохід яких не перевищує 5400 грн. на кожного члена родини,

–  Особи які в період 24.02.2022 р. по теперішній час не отримували фінансову допомогу від ООН,

–  Також в родині повинні бути особи які мають певні категорії вразливості, а саме:

– родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років;

– родина з однією або декількома особами з особливими потребами. «Підтвердженням є посвідчення інваліда, довідка від сімейного лікаря, або запис в медичній картці , або візуальне підтвердження особливих фізичних потреб) ;

– родина, яку очолює одна самотня/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше);

– родина , яка очолюється особами пенсійного віку;

– прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження);

– родини де є вагітні жінки.

 "Межівський меридіан"

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ