У Мильчицях Львівщини вигитовляють сири з чорницею і ялівцем

За матеріалами інтернет-видань 16.01.2024 682

396718075_827963222666342_4580429088835085480_n

   За 20 км від Львова, у селі Мильчиці, українські сировари створюють незвичайні сири під брендом «Гарбузовий рай»: коров’ячий із ягодами чорниці, з білою пліснявою та ялівцем, а також камамбер з чорнилами каракатиці. Про це повідомляє newfood.media.

   Співзасновник сироварні – Ігор Рева, за професією стоматолог. Його дружина Соломія Братах – піаністка. Вони розповідають, що назвали сироварню на честь домашнього улюбленця – собаки Гарбузика.

Варить та проводить дегустацію сирів подружжя у приміщенні колишньої старої австро-угорської школи 1870 року, яку спочатку орендували, а пізніше купили та зробили капітальний ремонт.

   Фішками «Гарбузового раю» є сири «Ґодз», «Магура», «Верде», а також «Говерла». «Ґодз» – це сирні кульки розміром з тенісний м’ячик, де всередині – сир з часником, а ззовні чорний перець.

   «Магура» – пірамідки з травами, обкатані у копченій паприці. Такий сир споживають свіжим від 7 днів і ставлять на витримку до року. На ранніх стадіях він виглядає більше як домашній, а через місяців три матиме структуру пармезану.

   «Верде» – це кульки з горіхами, зовні покриті базиліком і орегано. Також є «Довбуш» – сир з блакитною цвіллю, на відточення рецептури якого пішло 2 роки.

 
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ