У Млинові вшанували пам'ять журналіста Олександра Бухтатого, який дбав про газети для армії

Григорій Давиденко 19.07.2023 264

Немає опису світлини.

   Олександр Бухтатий (на фото) - людина, яка понад усе вірила в армію та нашу спільну ПЕРЕМОГУ. Людина, яка зробила все для того, аби військова преса (бригадні газети) із мрій перетворилися на реальність. І наша бригадна газета "Волинський щит" доказ тому. Він підтримував, допомагав, організовував... Бухтатий всюди був із нами: і на полігоні, і в районі ведення бойових дій. Він завжди казав: "Робімо, що можемо, і що треба!"

   А тепер його не стало... І стільки планів залишилися нереалізованими...

    Так у березні 2019-го 14 Окрема механізована бригада імені князя Романа Великого сповістила про трагічну загибель у Києві від рук групи грабіжників журналіста, на той час працівника Офісу президента Олександра Бухтатого. Для вшанування його пам’яті серед представників ЗМІ України, популяризації шахового мистецтва та обміну досвідом у Млинові Рівненської області 16 липня пройшов черговий етап "Кубку Дракоші-2020/2023" - V Меморіал Олександра Бухтатого, особисто-командний чемпіонат із шахів. У ньому взяли участь журналісти Дніпропетровської, Волинської та Рівненської областей.

  Перед відкриттям змагань, що пройшли в коледжі Млинова, поруч прекрасного історичного музею «Садиба Хоткевичів» та мальовничої річки Іква, учасники змагань вшанували світлу пам’ять Олександра Бухтатого і усіх героїв, які полягли у війні проти терористичної рф, хвилиною мовчання. Під час відкриття Меморіалу голова Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів Дмитро Тарасюк зауважив:

- Роздержавлення ЗМІ в Україні було проведене успішно, та разом із «водою» вихлюпнули і «дитину» - Збройні Сили залишилися без власних газет. А нашим бійцям на фронті дуже важливо знати, чим живе тил, що робить для перемоги. Тож Олександр Бухтатий і взявся за випуск і доставку на фронт бригадних газет, разом із журналістами Рогатинської, Володимирецької та Сарненскої районних газет. Люди, відірвані війною від дому, були дуже цим задоволені. На жаль, із відходом О. Бухтатого ця благородна справа тепер не продовжується…

На зображенні може бути: 4 людини та текст

                            Перемогли шахісти Сарненщини (на фото)

  Шахові змагання у Млинові пройшли за день, сім турів за швейцарською системою, із контролем часу 15 хвилин на партію кожному учаснику. Певно ж, за відносно малий для такої серйозної гри час важко створити щось гідне уваги шанувальників, але деякі шахові партії викликали справжнє захоплення учасників і глядачів. Що й не дивно, адже серед волинських журналістів був Мирон Козак, автор популярної книги про шахового Маестро України «Два світи Василя Іванчука»!

   Але і його завзяту луцьку команду (учасники - два чоловіки і жінка) випередили журналісти Сарненського району Рівненщини. Друге місце вибороли шанувальники Каїсси, Богині шахів, міста Рівне. На третє таки вдалося «протиснутися» одній із двох команд Дніпропетровської ОО НСЖУ, до якої входили Анастасія Зайцева (сайт «Моя зупинка – Дніпро», Настя ще й взяла «бронзу» в особистому заліку!)  Віталій Кравченко (ветеран «Нашого життя» Магдалинівка, газета тимчасово не виходить, про що шкодують читачі) та автор цих рядків («Фермер Придніпров’я»).

На зображенні може бути: 7 людей та шахи

   Хоча головне в шахах, як і у всьому спорті, безперечно, не перемога, а участь. Ось як прокоментував для «ФП» шахові змагання у Млинові досвідчений голова спортивно-журналістського центру «Тригол», член правління ДОО НСЖУ Володимир Сорока:

 - Вдячний, що ідею вшанувати пам’ять нашого колеги Олександра Бухтатого дієво підтримали голова Дніпропетровської організації журналістів Олексій Ковальчук та голова НСЖУ Сергій Томіленко. І всебічно підсобили "акули" пера Волині і Рівненщини. «Бронзою» основної нашої команди і особистою Анастасії Зайцевої задоволений. Варто взяти до уваги, що у змаганнях взяв участь не найсильніший склад наших обох команд, адже частина провідних шахістів ЗМІ Січеславщини бере участь у бойових діях на фронті - зокрема чемпіон області Ігор Кінах, Віктор Ожогін, Сергій Теодорович, Вадим Піддубський. Тепер для нас головне – стабільний фронт, створення передумов для витурення агресора за межі держави. А спортивні змагання в тилу служать для посилення єдності і згуртованості працівників ЗМІ, перемоги ЗСУ в цей непростий час.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ