У МОЗ пояснили, як їздити між областями тим, хто має протипоказання до щеплень

За матеріалами інтернет-видань 20.10.2021 202

З четверга, 21 жовтня, вступають в силу нові правила міжрегіональних перевезень. У зв'язку з цим Міністерство охорони здоров'я зібрало найбільш хвилюючі українців питання з приводу нових змін і відповіло на них.

Відповіді опубліковані в Фейсбуці відомства.

Чи можуть перехворіли використовувати в транспорті COVID-сертифікат про одужання?

COVID-сертифікат про одужання передбачений в додатку "Дія" та зараз знаходиться на етапі тестування. Коли він стане доступним для користувачів "Дії", тоді його можна буде використовувати для поїздок в транспорті між регіонами. Діяти такий COVID-сертифікат буде 180 днів.

Чи можна отримати паперову довідку про перенесеної хвороби?

Отримання паперової довідки поки не передбачено. Громадяни зможуть використовувати цифровий варіант COVID-сертифікату в "Дії", коли він стане доступним.

Чи можна показувати сертифікат в "Дії"?

Для поїздок між областями можна показувати цифровий сертифікат в додатку "Дія". Причому підходить як жовтий внутрішній COVID-сертифікат (про отримання першої дози), так і зелений внутрішній COVID-сертифікат (про отримання повного курсу вакцинації).

Чи можна при протипоказання до щеплення показувати відповідну довідку для міжрегіональних поїздок?

Поки не існує затвердженої форми довідки про протипоказання до вакцинації проти COVID-19. До того ж людей, дійсно мають абсолютні протипоказання до щеплення, в Україні менше 1%, стверджує МОЗ. Йдеться про важку алергічну реакцію на першу дозу вакцини (анафілактичний шок) або гіперчутливості до компонентів вакцини. Постанова №1236 не передбачає, що громадяни можуть пред'являти при міжрегіональних поїздках документ про протипоказання до вакцинації.

Зараз громадяни можуть зробити ПЛР-тест або експрес-тест на COVID-19 і використовувати його в поїздках між регіонами.

Де можна взяти довідку про отримання першої дози вакцини?

Паперову довідку про отримання першої дози вакцини проти COVID-19 може видати лікар, який робив щеплення. Йдеться про форму 063-О. Її також можна використовувати для поїздок міжрегіональним транспортом.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ