У Народицькій громаді Житомирщини трактор бороною наїхав на осколковий елемент ракети

За матеріалами інтернет-видань 02.06.2022 320

1 червня близько 12:30 до поліції надійшло повідомлення про вибух на полі поблизу с. Межиліски Народицької громади. Інформує поліція Житомирської області.
Попередньо, під час дискування поля борона трактора наїхала на осколковий елемент від касетної бойової частини ракети, унаслідок чого відбувся вибух. На щастя, ніхто з людей не постраждав. Пошкоджень зазнало тракторне обладнання.
Неподалік від місця вибуху виявили хвостову частину ракети «Ураган». Поліцейські задокументували обставини події та вилучили свідчення воєнного злочину.
Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) КК України.


За даними правоохоронців, станом на 2 червня  розпочато 657 кримінальних проваджень за фактами вчинення воєнних злочинів російським агресором на території Житомирщини, з них 209 фактів стосуються порушення законів і звичаїв війни.
 Поліцейські наполягають дотримуватися правил безпеки і нагадують, що  нині в області діє заборона на відвідування лісів. У місцях, що зазнали обстрілів, де точилися бої або на деокупованих територіях все ще небезпечно сходити чи з’їжджати з основних шляхів, які вже перевірені фахівцями-вибухотехніками. Не можна користуватися польовими дорогами та стежками, скорочувати шлях безлюдними територіями тощо.

"У разі виявлення підозрілого предмета, не варто до нього наближатися, рухати чи переносити. Позначте місце знахідки яскравою тканиною, гілкою чи іншим доступним способом. Подбайте, щоб до потенційно небезпечної території не наближались люди. Сповістіть про таку знахідку поліцейських (на спецлінію 102), рятувальників (на спецлінію 101), або зверніться до місцевих органів влади", - наголошується у повідомленні.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ