У населених пунктах Новоолександрівської громади Дніпропетровщини триває обговорення зміни назв вулиць

Марина Бабич 24.02.2023 656
У населених пунктах Новоолександрівської громади Дніпропетровщини триває обговорення зміни назв вулиць

Орєхова, Звьоздна, Землянична, Простоквашино, Ізвіліста, Овражна, Просьолочна, Цвіточна, а ще Куйбишева, Щорса, Чкалова, Кірова, Тютіна, Бехтєрева, Чернишевського - яскравий перелік назв вулиць, що віддзеркалює відомий мультяшний вислів "Як ви яхту назвете, так вона і попливе". Куди пливти і за якою течією, замислилася Новоолександрівська громада.
З 22 лютого 2023 року в громаді розпочалася  процедура обговорення щодо зміни назв вулиць та провулків.  Тут, як і в усіх куточках області, триває дерусифікація і  приведення  назв вулиць у відповідність до вимог української мови.
Як зазначається, пропозиції від мешканців вулиць приймає місцевий депутат округу. Згодом на зборах буде затверджено назву відповідної вулиці, і остаточне рішення передане до сільради до 1 квітня 2023 року.
Постійно діюча комісія з питань перейменування направила до розгляду 65 вулиць з сіл Волоське, Майорка, Старі Кодаки, Братське, Новоолександрівка, селища Південне. Найбільше вулиць для перейменувань  у селах Старі Кодаки та Новоолександрівка.
Для бажаючих вся інформація стосовно чинних назв доступна в посиланні на ФБ - сторінці громади.
Наголошується, що в разі перейменування вулиці документи змінювати не потрібно, адже нова назва не є зміною місця проживання. Перереєстрація може відбуватися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотографій, зміни прізвища тощо.
Також лишаються чинними документи, які засвідчують право власності на нерухомість: свідоцтво про право власності, свідоцтво про право на спадщину, договір купівлі-продажу, дарування тощо. Разом із тим, якщо юридична особа зареєстрована на вулиці, яка змінила назву, необхідно вносити зміни в установчі документи, скоригувати відомості про фізичну особу-підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ