У небі Полтавщини збили ракету рашистів

Остап Вернигора 06.06.2022 448
 

poltavska-khvilia_xcwi/WgVfT397g.jpegПро цю ранкову подію 6 червня поаідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін:

- У небі над Полтавщиною ЗСУ збили ворожу ракету! Не нехтуйте повітряними тривогами!
Трохи раніше Дмитро Лунін в мережі ФБ розповів про три добрі новини, щоб настрій в земляків  був позитивним:
- 📍Російська нафта стала настільки «токсичною», що навіть Казахстан боїться мати щось із нею спільне. Казахстан змінює назву своєї нафти, яку експортує через російські порти, на Kazakhstan Export Blend Crude Oil (KEBCO), щоб дистанціюватися від нафти російського походження. «У зв’язку з останніми значними геополітичними змінами... та щоб уникнути негативного впливу змін на експорт казахстанської нафти через російські порти, з червня 2022 року для сорту застосовується наступна назва – KEBCO (Kazakhstan Export Blend Crude Oil)», – зазначили у відповіді казахстанського виробника нафти СНПС-Актобемунайгаз на запит агентства Reuters.
За словами трейдерів, пише Reuters, казахстанські поставки неодноразово приймали за російські бочки. Нафтовики сподіваються, що зможуть вибороти кращі ціни на свою нафту і легше її продавати, якщо в документах буде чітко вказано, що вона не надходить із росії.
📍Щоб допомогти українським біженцям і транспортним компаніям, Єврокомісія може запровадити спеціальні правила для загальноєвропейського визнання українських водійських прав, пише Spiegel. Зазначається, що, наприклад, іноземцям, які проживають у Німеччині та приїжджають із країн, що не входять до ЄС, зазвичай дозволяється керувати автомобілем протягом шести місяців із водійськими правами своєї країни. Після цього потрібне водійське посвідчення, видане в Німеччині. Тому, як повідомляється, на рівні ЄС федеральний уряд і федеральні землі Німеччини обговорюють з Європейською комісією можливості визнання українських водійських прав.
📍Санкції в дії. Російську компанію «Северсталь» відключили від американського програмного забезпечення всього через 20 хвилин після того, як було оголошено про запровадження проти неї санкцій США. Раніше Мінфін США запровадив санкції проти російського бізнесмена Олексія Мордашова і його ключових активів: «Северсталі», золотодобувної компанії «Nordgold», а також «Севергруп». І я геть не здивований, що у росіян починає серйозно «підгорати» від санкцій. От заступник голови ради безпеки рф дмітрій медвєдєв сьогодні знову впав в істерику і назвав західні санкції «подвійним беззаконням і судом Лінча». Значить санкції працюють…
Слава Україні
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ