У «Нібулоні» збирають кукурудзу і соняшник

За матеріалами інтернет-видань 29.08.2024 120
У «Нібулоні» збирають кукурудзу і соняшник

Нібулон стартував зі жнивами пізніх культур одночасно в Миколаївській, Черкаській та Житомирській областях. Збирання соняшнику і кукурудзи триває майже синхронно, втім, за урожайністю відрізняється майже вдвічі, зростаючи від півдня на північ.
Зазначається, що на Миколаївщині ставку на соняшник не робили, використовуючи його як страхову культуру на полях, де взимку випав ріпак.
Водночас, у Черкаському кластері по соняшнику фіксується врожайність дещо нижче планової, а на Житомирщині є передумови вийти на планові показники.  
Крім того, виробничий підрозділ «НІБУЛОНу» почав збирання кукурудзи на Черкащині. Фіксується урожайність на 20% нижче планової, але практично в базисній вологості.
На перші числа вересня заплановано старт збору кукурудзи й у Кам’янець-Подільському кластері.
На Вінниччині та в центральній Житомирщині жнива кукурудзи та сої розпочнуть не раніше, ніж за три-чотири тижні, бо  тут ці культури ще зелені та продовжують вегетацію.
У "Нібулоні" цього року було засіяно 9 тис. га соняшнику, 24 тис. га кукурудзи та 5 тис. га сої. У цілому під посіви ярових зайнято 38 тис. га, що на 10 тис. га більше за торік.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ