У Німеччині зросла ціна на свинину, а у Тунісі і Марокко - на хліб

За матеріалами інтернет-видань 21.02.2022 821

За даними німецького сільськогосподарського порталу TopAgrar, Вестфальсько-Ліппська асоціація сільського господарства заявляє про дефіцитне свинарство у Німеччині. У результаті м'ясокомбінати мають повністю передати тваринникам прибуток від зростання цін на свинину.

За словами президента асоціації,  закупівельні ціни підвищилися на 5 євроцентів за кілограм забійної ваги, і  ми сподіваємося, що забійні компанії передадуть свинарам 100% додаткового прибутку від високих цін.

Минулого тижня ціна на свинину в Німеччині зросла вперше за багато місяців з €1,20 до €1,25 за кілограм забійної ваги. На думку Вестфальсько-Ліппської асоціації сільського господарства, витрати на вирощування свиней неможливо покрити.

Як повідомляє Al-Arabi-al-Jadid, влада низки країн Північної Африки побоюється перебоїв з постачанням пшениці зі Східної Європи.

 

Як зазначається,  влада Марокко була змушена призупинити збір митних зборів на пшеницю до квітня 2022 року і збільшити обсяг субсидій, спрямованих на забезпечення хлібом найбідніших верств населення з 330 до 400 $ млн.

 

Водночас у Тунісі найбільші виробники хліба були змушені підняти ціни на 20-30%.

 

 У Північній Африці побоюються прямого воєнного конфлікту між Росією та Україною - найбільшими постачальниками пшениці на місцевий ринок.

Теги: AGROСвіт

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ