У німецьких аграріїв тиждень протестів і пошуків діалогу з політиками

За матеріалами інтернет-видань 09.01.2024 484
У німецьких аграріїв тиждень протестів і пошуків діалогу з політиками

Відтоді, як федеральний уряд Німеччини ініціював скасування звільнення від податку на сільськогосподарське дизельне паливо та транспортні засоби, німецькі фермери опинилися на роздоріжжі. 8 січня розпочався наступний раунд протестів німецьких фермерів проти урядових планів. Про це пише agrarheute.

Зазначається, що у заяві для преси 1 січня в Берліні федеральний міністр сільського господарства Джем Оздемір чітко заявив:

«Сільське господарство кольорове, а не коричневе. Я прямо поділяю це, і це також мій досвід за останні два роки".

Політична реакція на фермерські протести неоднозначна. Президент фермерів Йоахім Руквід зайняв чітку позицію на закритому засіданні членів Бундестагу від ХСС у монастирі Зеон. Він відкидає поступки федерального уряду; вони полягали в частковому скасуванні скорочення субсидій для фермерів.

«Зрештою це означає помирати частинами», — сказав Руквід.

Повідомляється, що фермери налаштовані досить рішуче. Дехто викинув сміття перед окружними офісами СДПН, Зелених, ВДП і Лівих партій. Імовірно, такі дії відбуваються в рамках протестів. У Майнці рухалася 20-кілометрова колона тракторів. У Бремені трактор зупинив поліцейську машину, яка їхала на операцію.
У Бонні багато фермерів також заїхали в місто на своїх тракторах. Вони передали резолюцію студії WDR у Бонні і намагаються віднайти діалог з політиками.
Налічується  приблизно від 5500  до 7 тисяч тракторів.

Видання наголошує, що протести фермерів тривали весь грудень 2023 року і з початку нового. У багатьох містах відбувалися демонстрації, численні акції та жваві дискусії серед селянства та політиків. Це були звинувачення та заяви з боку сторін, які хотіли перекласти відповідальність одна на одну. Зараз онлайн-петиція набрала більше мільйона підписів. Зазначається, що за новими планами уряду податкові пільги для аграріїв падатимуть не одразу, а поступово.
Це неприпустимо, - говорять фермери,-  і планують перевернути всі ідеї економії серед фермерів.
Асоціація фермерів Німеччини (DBV) закликає до великої демонстрації 15 січня в Берліні наступного тижня. Тут зареєстровано подію на близько 10 000 осіб.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ