У Новомиколаївці Дніпропетровщини зняли карантин стосовно АЧС

За матеріалами інтернет-видань 01.01.2024 305
У Новомиколаївці Дніпропетровщини зняли карантин стосовно АЧС

Як повідомило ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, на території села Новомиколаївка Дніпровського району Дніпропетровської області знято карантин через африканську чуму свиней.
Тут провели комплекс протиепізоотичних та спеціальних ветеринарно-санітарних заходів щодо попередження розповсюдження та ліквідації осередку африканської чуми свиней (АЧС) на території населених пунктів Сурсько-Литовської сільської ради Дніпровського району.
Зазначається, що рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дніпровській районній державній адміністрації від 21 грудня 2023 року знято карантинні обмеження по АЧС в особистому господарстві на території села Новомиколаївка Сурсько-Литовської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області.
На сьогодні територія Дніпропетровської області благополучна щодо хвороби на африканську чуму свиней, епізоотична ситуація контрольована.
Держпродспоживслужба нагадує: у разі підозри на захворювання тварин терміново звертайтеся до державних лікарень ветеринарної медицини та повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за телефоном:                099-723-16-99.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ