У Новомосковському районі Дніпропетровщини відроджували кріпацтво

За матеріалами інтернет-видань 01.04.2023 1892
У Новомосковському районі Дніпропетровщини відроджували кріпацтво

На думку науковців, кріпацтво - форма аграрних відносин, коли селянин прикріплений до землі, як повністю залежний від її господаря і обмежений у своїх правах. На думку 62-річного жителя  Новомосковського району, повернути кріпацтво із 15 століття в 21 -е стало можливим завдяки однодумцям. Він організував схему та залучив спільників, серед них  і члени  родини. Вони вербували людей і направляли їх на різні сільськогосподарські роботи. Повідомила Поліція Дніпропетровської області.
Як зазначається, правоохоронці встановили  5 фігурантів, які  підозрюються у трудовій експлуатації людей на тяжких сільськогосподарських роботах.
Зловмисники утримували робітників у нелюдських умовах та змушували працювати за безцінь на сільськогосподарських роботах. Кошти, отримані за працю найнятих працівників, розподілялися між членами групи, в залежності від ролі кожного учасника. Вербувальники обирали людей, які не мали власного житла та джерел доходу, документів, перебували у скрутному стані, серед них були і переселенці з окупованих територій. Користуючись цим, вони пропонували людям гідні умови життя та роботи, натомість жертви потрапляли у трудове рабство.

Наступна
Цитата дня

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ