У Петриківській громаді на завершення року - три переможні кейси

За матеріалами інтернет-видань 30.12.2022 671
У Петриківській громаді на завершення року -  три переможні кейси

Петриківська громада  взяла участь у грантовому конкурсі "Час діяти, Україно!», організованому  Фондом "МХП-Громаді".  
Спільними зусиллями тут реалізовано проєкт «Молодіжний простір в умовах війни» на території села Єлизаветівка. Це місце стало віддушиною  для місцевої молоді та тих, хто приїхав з інших куточків України, рятуючись від війни. Затишна атмосфера, можливість проводити заходи, відпочивати, граючи в настільний теніс та інші ігри. А головне - спілкуватися і генерувати ідеї, щоб полегшити психологічний вплив війни.
Згідно з бюджетом проєкту  виділено 100 тисяч грн.   грантових коштів, громадою залучено 50 тисяч грн.
Друга петриківська перемога в реалізації проєкту «Мобільний ЦНАП».


Це проєкт про доступність  державних послуг для тих, хто не може дістатися до ЦНАП. Мешканці з інвалідністю, лежачі хворі, літні люди отримуватимуть сервіси просто вдома. Все завдяки мобільній валізці адміністратора. У ній є все необхідне: ноутбук, сканер, принтер, інтернет-пристрій, зчитувачі ID-карток, портативне джерело живлення. Мобільний ЦНАП придбаний за 65 тисяч  грн.  коштів фонду і 35 тисяч грн.  Петриківської селищної ради.
Третій здобутий кейс для Петриківської ОТГ - це «Облаштування цеху «Петриківські господині».


Відтепер у селищі Курилівка виробляють  м’ясну тушонку, сухий борщ, гороховий суп та інші прості у приготуванні страви. Місцеві жителі на волонтерських засадах допомагають з продуктами, приготуванням та розповсюдженням страв серед вразливих категорій громади. Бюджет придбання обладнання (дегідратор, слайсер, скиборізка, овочерізка, вакуумний пакувальник, кухонне приладдя) складався з 63775 грн.   коштів фонду і 32 400 грн.  коштів селищної ради.

Попередня
Цитата дня

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ