У Пологівському районі Запоріжжя з 15 громад дві - не окуповані

За матеріалами інтернет-видань 03.06.2022 535

За словами голови Пологівської районної державної адміністрації Артура Крупського,  окупація району триває місяць.
З 15 територіальних громад зараз лише дві не окуповані, 3 - частково окуповані. Лінія фронту проходить зараз по лінії Малотокмачанської, Оріхівської, Гуляйпільської територіальних громад. В останні дні там не просто гаряче, там пекло. Лінія фронту залишається там, де і була місяць тому. Районна влада постійно моніторить ситуацію та залишається на зв’язку з людьми, які не виїхали з зони бойових дій та залишаються під обстрілами чи в окупації.  Ситуація там вкрай важка. Тому районна і місцева влада робить усе можливе, щоб допомогти людям із евакуацією. Для тих, хто не може виїхати, завдання влади номер один - отримати запас продуктів та ліків.
Як зазначає Артур Крупський, найбільше руйнацій має територія Гуляйпільської громади. Наразі навіть неможливо точно порахувати кількість зруйнованого, офіційно зареєстровано  1700 об’єктів.  Звісно, є об’єкти, які ще просто не внесено в реєстри. Погіршується ситуація і в Оріхівській громаді.
Рашисти нищать цивільну інфраструктуру, школи, дитсадочки, лікарні, тобто воюють з мирним населенням. Із розмов рашистів, які чують місцеві та передають “на велику землю”, стало відомо, що Оріхів вони називають “міцним горішком”, а Гуляйполе “злим городом”. Тож, якщо ці міста неможливо завоювати, їх треба максимально зруйнувати.  З району вже  виїхала понад половина мешканців.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ