У Польщі хочуть перевіряти працівників на наявність алкоголю та наркотиків

За матеріалами інтернет-видань 21.02.2022 815

Міністерство сім’ї та соціальної політики республіки Польща подало проєкт закону, який дасть змогу роботодавцям контролювати працівників на наявність алкоголю чи наркотиків. Останній готовий проєкт змін до Трудового кодексу та деяких інших актів Міністерства містить пропозицію врегулювати контроль працівників на наявність алкоголю та наркотиків повідомляє сайт Право.


У деяких випадках нетверезий працівник може пошкодити або знищити майно, що може спричинити серйозні фінансові наслідки для роботодавця. Автори обґрунтовують зміни тим, що наразі неможливо перевірити чи знаходиться працівник під впливом алкоголю чи наркотичних речовин що змінюють свідомість, негативно впливають на психічні здібності, а також можуть загрожувати здоров’ю та життю самого працівника, його колег та третіх осіб. 

Положенням передбачено спосіб проведення перевірки та її періодичність які залежатимуть від галузі, в якій працює роботодавець.


Проєкт також передбачає скасування ст. 17 Закону від 26 жовтня 1982 р. "про виховання у тверезості та протидії алкоголізму". У цій редакції положення, зобов’язує керівника робочого місця або уповноважену ним особу перешкоджати роботі працівника, якщо є обґрунтована підозра, що він з’явився на роботу в стані алкогольного сп’яніння або під час роботи.

Як заявляють організатори проєкт, зміна передбачає перенесення норми, що міститься в цій статті, до КЗпП, щоб комплексно врегулювати це питання в одному нормативно-правовому акті.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ