У Польщі продовжуватимуть зростати ціни на продукти

За матеріалами інтернет-видань 13.01.2023 549
У Польщі продовжуватимуть зростати ціни на продукти

Як зазначила очільниця Зерно-кормової палати з Руху “Польща 2050” Моніка П’ятковська на RMF FM, ціни на продовольство впродовж минулого року у Польщі, за даними фахівчині, зросли в середньому на 23%. Цього року на стабільність цін теж не слід очікувати. Перед Великоднем це зростання прискориться через підвищення цін на енергоносії та газ. Підвищення може становити 30–35%.

“Найбільші проблеми у малих та середніх магазинів та сімейного бізнесу. Хліб у пекарні за ціною близько 10 злотих – це норма. Булочка за п’ять злотих теж повсякденна річ. Щодо наявності продуктів, то проблем абсолютно немає. Дефіциту цих продуктів на полицях магазинів не буде”, – розповіла очільниця Зерно-кормової палати.

На її думку, проблема полягатиме у доступності їжі до певних верств населення через дороговизну.

“У нас ціни на зерно росли абсолютно неринковим і безконтрольним чином під час агресії Росії проти України. Ціни на зерно ґрунтуються на цінах на світових біржах. На біржах підскочили. Пізніше вони впали, а сьогодні ми бачимо зниження цін на зерно, але зростання цін на корми. Парадокс. І ціни на м’ясо зростають. Чому? Інфляція, витрати на робочу силу. Цього року буде мінімальна заробітна плата, добрива… А якщо ціна корму буде вищою, то і м’ясо буде дорожчим”, – зауважила Моніка П’ятковська.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ